Renungan Sejenak

Isnin, 7 Mac 2011

Sambutan Dingin di Selangor, Apa Yang Tidak Kena..


Ramai dah mula dingin kerana tidak meyakinkan...?
Atau kempen kurang dekat di hati rakyat??


Selangor lancar Buku Jingga, sambutan ‘dingin’


SHAH ALAM, 6 Mac — Majlis pelancaran Buku Jingga dan sambutan tahun ketiga pemerintahan Pakatan Rakyat — PKR-DAP-PAS — di Selangor malam tadi tetapi hanya dihadiri sekitar 1,000 orang.

Pihak penganjur menyifatkan kehadiran yang berkurangan daripada tahun sebelumnya itu disebabkan dua pilihan raya kecil serentak yang pengundiannya diadakan hari ini.

Pengerusi penganjuran Datuk Dr Hasan Ali yang juga Exco kerajaan Selangor dalam ucapannya pada majlis itu berkata, kehadiran yang kecil jumlanya itu adalah kerana kemuncak kempen pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri Kerdau dan Merlimau.

Sementara itu Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim dalam ucapannya berkata, Buku Jingga yang dilancarkan malam tadi merupakan janji Pakatan Rakyat yang akan dilaksana dalam tempoh 100 hari jika mereka berjaya mengambil alih Putrajaya.

Beliau berkata kerajaan negeri itu juga akan melancarkan Pelan Tiga Tahun Selangor yang dipanggil Agenda Selangor Untuk Rakyat (Arus) pada 26 Mac ini.

Buku Jingga yang terdiri daripada dasar kerajaan Pakatan Rakyat dan 10 inisiatif 100 hari pertama pemerintahan diperkenalkan pada konvensyen keduanya di Pulau Pinang Disember lalu.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...